2022-02-13

NYOLCADIK OSZTÁLYOSOKNAK


A nyolcadik osztály egy nagyon meghatározó időszak a tanulók életében. Egyrészt jó érzés nagydiáknak lenni, a közelgő ballagásra készülni. Másrészt nehéznek és ijesztőnek tűnhet a központi felvételi megírása, hogy az eddigi évek alatt most számítanak legjobban az osztályzatok. A rengeteg izgalomban folyamatosan jelen van a közelgő búcsú iránt érzett szomorúság, hiszen lassan búcsúzni kell az osztálytársaktól, diáktársaktól. És mindemellett ott van a meghatározó és olykor nehéz döntés: hogyan tovább?



Ehhez a kérdéshez rengeteg szempontot figyelembe kell venni. Iskolánk Facebook oldalán már hetek óta újabb és újabb anyagok jelennek meg arról, hogy mi várja a diákokat a Siklósi Táncsics Mihály Gimnáziumban.

A következő képzések indulnak szeptemberben, mindez három osztályban várja a diákokat, melyekben más-más célokat tűztünk ki:

német nemzetiségi képzés

emelt óraszámú humán képzés

emelt óraszámú angol képzés

általános képzés

honvéd-kadét képzés



Szinte mindig kiemeljük, hogy iskolánkban családias légkörben telnek a mindennapok. De miért előnyös a családias légkör egy iskolában? Mert a pedagógusaink igyekeznek minél hamarabb megismerni a diákok személyiségét, képességeit, tehetségét, céljait. Ennek köszönhetően a tanulókat egyénileg tudják motiválni, támogatni, segíteni tehetségük kibontakoztatásában. Arra törekszünk, hogy tanulóink felszabadultan jöjjenek be reggelenként az iskola kapuján, ebből kifolyólag pedig mindenki magához képest a maximumot tudja nyújtani.


Bár a vírushelyzet ennek nem kedvez jelenleg, de gimnáziumunk számára fontosak a közösségi programok akár osztályszinten, akár iskolai szinten. A kirándulások, foglalkozások, osztálydélutánok jó közösségeket alakítanak ki az osztályokon belül és osztályok között is. Ez hozzájárul ahhoz, hogy tartalmas és emlékekkel teli négy év után hagyják el az iskolát a diákok, érettségizett felnőttként. Úgy látjuk évről évre, hogy a ballagás után is fennmaradtnak az itt kötött barátságok.

És végül: a jó érettségi elengedhetetlen a felsőoktatásban való továbbtanuláshoz, de sok szakmának is előfeltétele az érettségi megléte. A munkaerőpiacon is kiemelt jelentőséggel bír ez a bizonyítvány. Célunk, hogy tanulóink a jövőbeli terveikhez megfelelő érettségi bizonyítványt szerezzék meg.

A felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk itt a blogon és az iskola honlapján található elérhetőségeinken. Keressenek minket bátran! Várjuk szeptembertől a leendő táncsicsos diákokat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése