2022-02-28

HONVÉD-KADÉT PÁLYÁZAT

Iskolánkban a 2021/22-es tanévben indult a honvéd-kadét képzés. Beszámoltunk már néhány kirándulásról, amit a vírushelyzet még megengedett nekünk, közzétettünk fényképeket és videóanyagokat a képzésről és nemrégiben számoltunk be az első, a képzéshez kapcsolódó vizsgáról. Most újabb mérföldkőhöz érkezett a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium honvéd-kadét képzése. Hatalmas lehetőség számunkra, és tanítványaink számára, hogy kadét pályázatunk támogatást nyert. Nagyon örülünk annak, hogy a Honvédelmi Sportszövetség által 1 millió Ft pályázati összeget nyertünk, ami lehetővé teszi, hogy még tartalmasabbá tegyük kadétjaink idei tanévét.

A pályázati pénzből többféle programban gondolkodtunk. A Honvédelmi ismeretekhez kapcsolódó nemzeti emlék- helyeket fogjuk meglátogatni, pl. a pákozdi emlékparkot, vagy a mohácsi emlékhelyet, kapcsolódva a Mohács 500 programsorozathoz. Elutazunk Budapestre, ahol megtekintjük a Sziklakórházat, és a Hadtörténeti Múzeumot. A kadét képzés megköveteli a fizikai fittséget, ennek jegyében mind a kadétjaink, mind a tanáraink 15 km-es teljesítmény túrán vesznek részt, melynek végén friss lángossal és palacsintával vendégeljük meg résztvevőinket.

Harcászati napunkon ügyességi és fizikai harcászati bemutatókat láthatnak, és részt vehetnek rajtuk. Ehhez a programunkhoz kötődik gyakorlói ruházatunk beszerzése a kadétok részére.

Reméljük, programjaink sikeresek és élménydúsak lesznek!

 



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése