2021-09-20

MAZSOLAAVATÓ

 

2021.09.10.

A mazsolaavató (korábbi nevén szecskaavató) egy régi hagyomány az iskolánkban, melynek szokásos megrendezését a tavalyi évtől eltérően a járványhelyzet szerencsére megengedte.  

Ez a vidám hangulatú esemény, különösen az elsőéveseknek és a végzősöknek jelentős. 

Ez a vidám hangulatú esemény, különösen az elsőéveseknek és a végzősöknek jelentős. A 12. évfolyam diákjai különböző feladatokkal látják el legújabb tanulóinkat, akiknek ez az első olyan kihívás, melyet osztályként, közösségként kell megoldaniuk. Külön örömöt jelentett számunkra, hogy az új honvéd-kadét képzés elindulásával idén a megszokott kettő helyett három osztály tanulói vettek részt ezen az eseményen. 

 A feladatok megoldására rendelkezésükre állt az egész hét, hogy aztán pénteken, az egész iskola előtt sor kerüljön a gimnázium tagjává avatásukra. Végzős diákjainkat annak idején szintén felavatták, most azonban rajtuk volt a sor, hogy kreatív és élvezetes feladatokat találjanak ki.

Ezek között szerepelt a hagyományos beöltözés, mely mindig a mazsolaavató legizgalmasabb része. Idén Grunak és a mignonjainak, Fionának és Shreknek, illetve fáraónőnek és hawaii táncosoknak kellett öltözni. Ebből természetesen nem maradhattak ki az osztályfőnökök sem, akik jelmezeikben osztályaik élén vonultak be a jelmezekhez kapcsolódó zenékre a gimnázium sportcsarnokába.


A 9.a. osztály bevonulása

 

A 9. b osztály bevonulása


A 9. h osztály bevonulása

A bevonulás után az osztályok előadták begyakorolt koreográfiájukat, melyet igazán komolyan vettek. Tánc közben még egy medence is előkerült, a 9.a. osztály tanulói pedig még egy repülőt is "elkötöttek" a tánc keretében. Ezután legújabb diákjaink hangzatos és humoros ódákban magasztalták végzős diákjainkat. 

A 9.a. osztály koreográfiája

A 9.b. osztály koreográfiája
 
A 9.h. osztály koreográfiája

Az ezt követő különböző ügyességi feladatok során az osztályok diákjainak együtt kellett működniük, hogy az aktuális akadályt teljesíthessék, illetve a gimnázium történetéhez kapcsolódó feladatsort sikeresen megoldhassák. Eközben a sportcsarnok lelátóján az iskola tanárai, 10. és 11. évfolyamos diákjai és dolgozói hangos tapsviharral és lelkes szurkolással kísérték végig az eseményeket.

Mazsoladobálás


Ügyességi feladatok

  Az avatás zárásaként megválasztották a mazsolakirályt- és királynőt, az udvari mazsolamesélőt és a 9. évfolyam diákjai osztályfőnökükkel együtt fél térdre ereszkedve letették a nagy esküt, mellyel „hivatalosan” is igazi táncsicsos diákokká váltak. 

 

A 9. évfolyam eskütétele


 

Szász Hanna (mazsolakirálynő), Kecskeméthy Hunor (mazsolakirály),
Ujvári-Cseh Simon (udvari mazsolamesélő)

A végzősökből és pedagógusokból álló zsűri eközben összesítette a pontokat, melynek alapján a 9.h. (honvéd-kadét) osztály teljesített a legjobban, jutalmul egy tortát kaptak.

A 2021. évi mazsolaavató győztesei, a 9.h. osztály. Osztályfőnökük: Ignatyev Szergej

    Összességében elmondható, hogy az idei mazsolaavató nagyon jó hangulatú esemény volt, mindhárom osztály példás hozzáállással oldotta meg a feladatokat. Diákjaink és tanáraink a következőképpen nyilatkoztak róla:

"Nagyon jól éreztem magam és szerintem az összes osztály produkciója tök jól sikerült" (Lukácsi Kamilla, 9.h. osztályos tanuló)"

"Nekem azért tetszett a mazsolaavató, mert az osztályfőnökök is beöltöztek diákjaikkal. Szórakoztató volt a műsor, ezért jól éreztem magam." (Csordás Bianka, 10.a. osztályos tanuló)

"Én, mint osztályfőnök nagyon jól éreztem magam és örülök neki, hogy a gyerekek is jól érezték magukat. Szívesen álltam be a gyerekek közé, hogy én is csináljam a feladatokat és örömmel mondtam el az esküt is. Úgy érzem, az osztályon belül építette a kötelékeket ez a program." (Inhoff Edina, a 9.b. osztály osztályfőnöke)

„Minden évben hagyomány szerint a kilencedikes tanulók avatásával kezdődik a diákélet. Ez az év számunkra nagyon különleges volt hiszen idén mi avatuk fel a kilencedikeseket. Bátran merem kijelenteni minden tanuló egyik legnagyobb vágya, hogy végzős legyen és végre ő avathasson. Hiszen ezen minden középiskolás tanulónak át kell esnie egyszer. Remek hangulatú mókás délután volt. Minden végzős nevében merem mondani, hogy remek program volt és nagyszerűen éreztük magunkat.”  (Mayer Petra, 12.b. osztályos tanuló)

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése