2021-11-01

TÁNCSICS ZENEI ÉS KULTURÁLIS KÖZÖSSÉGI NAPOK

 

A hónap közepén rendeztük meg a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola közös nyertes pályázati programját, a Táncsics zenei és kulturális közösségi napokat, melyet a TESCO Global Zrt. Siklósi Áruháza támogatott. Az esemény két napos volt, az első nap az Őszi zsongás – első felvonás október 14-én került megrendezésre, a színvonalas műsorról pedig a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium jelenlegi és volt diákjai, illetve pedagógusai gondoskodtak. Többek között láthattunk dzsúdóbemutatót, standard táncokat, dobot és tanár-diák kórust is.

Szabó Lili, a gimnázium 10. a. osztályos tanulója és partnere, Tarcsay Tamás tánca

Szász Hanna, Mikola Zétény és Jovánovics Ákos dzsúdóbemutatója

Schneiderics Andor dobon játszott

Tanárok és diákok közösen énekeltek közkedvelt dalokat

Az est zárásaként megrendezett „Táncsics Hangjai” koncerten tehetséges volt diákjaink énekeltek ismert és közkedvelt dalokat, meghívott fellépőként pedig Novák Péter színész-műsorvezető, dalszerző varázsolt kiváló hangulatot.

A második nap, október 15-én a programsorozat az Őszi zsongás – második felvonással folytatódott. Ezen az estén az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei csillogtatták meg tehetségüket. Különféle hangszereket hallgattunk, többek között kürtöt, fuvolát, furulyát, zongorát és többféle táncot is láthattunk.

A Tenkes Szőlőszemei Fúvószenekar

Az első osztályos néptáncosok

Az estét szintén a „Táncsics Hangjai” koncert zárta, ahol egykori tanulóink énekeltek, meghívott vendégelőadónk pedig Mészáros Árpád Zsolt volt. Kiváló hangulatban telt a zárókoncert, a választott örökzöld és újabb dalok minden korosztály számára egyformán élvezetesek voltak.

Piros Krisztina, Uracs Mónika (volt diákjaink) és Mészáros Árpád Zsolt előadása

Az előadások között Fischer Zsolt intézményvezető úr vezetésével rövid beszélgetések során sok érdekességet tudhattunk meg a fellépőkről.

Fischer Zsolt Igazgató úr beszélgetése Ács Cintiával és Novák Péterrel

 A programsorozatot mindkét napon kiemelkedő érdeklődés kísérte, diákjaink kiállított művészeti alkotásai pedig a műsor szüneteiben is elbűvölték látogatóinkat. Örömünkre szolgált, hogy október 14-én majdnem négyszáz, a következő napon pedig majdnem ötszáz vendég ült a közönség soraiban és láthatóan nagyon jól érezték magukat. Megtisztelő továbbá, hogy Riegl Gábor polgármester úr is megtisztelte jelenlétével az eseményt.


A kiállítás néhány darabja


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése