2021-11-01

KADÉT NYÍLT NAP

 

Iskolánk ebben az évben rendhagyó módon két nyílt napon mutatja be képzési kínálatunkat az érdeklődőknek. Az első ilyen alkalommal vendégeink a honvéd-kadét képzésbe nyerhettek betekintést.

Az első órában egy általános tájékoztatóra került sor a honvéd-kadét képzésről, előnyeiről és lehetőségeiről. Ezt követően látogatóink bemutatóórákat tekinthettek meg, melyek között szerepelt testnevelés, honvédelmi alapismeretek, illetve angol és német.

Bemutatóóra a nyílt napon
A diákok akadálypályát teljesítettek, melynek egyik állomása a bajtársiasságra épült

 

Az akadálypálya egyik állomása


Bemutatóóra a nyílt napon
Honvédelmi alapismeretek

Bemutatóóra a nyílt napon
Honvédelmi alapismeretek

A negyedik órában a program a sportpályán folytatódott. A program színvonalát emelte, hogy minden meghívott partnerünk képviseltette magát. Jelen volt a Pécsi 52.Oszlányi Kornél Területvédelmi Zászlóalj, a Baranya megyei és Siklós városi Polgárőrség, a Baranya megyei Katasztrófavédelem Siklósi Kirendeltsége, az Apró Paták Lovas Sportegyesület Malkocs bej Hagyományőrző Szakosztálya, a Siklósi Rendőrkapitányság, a Damashi Dojo Küzdősport Egyesület, a Siklósi Hagyományőrző Egyesület és a Siklósi Védőnői Szolgálat. Szerencsére az időjárás is kedvező volt. A résztvevők birtokba vehették a felvonultatott katonai, rendőrségi és tűzoltósági gépjárműveket, illetve katonai fegyvereket is közelebbről megnézhettek. 

 
A fegyverek megtekintése

A Magyar Honvédség Pécsi 52. Oszlányi Kornél Területvédelmi Zászlóalj látványos bemutatóval készült, menetelést és egy katonai akciót mutattak be.

Felsorakozás, menetelés


Részletesen és élethűen mutatták be, hogy cselekednének egy valódi fegyveressel szemben

A Siklósi Rendőrkapitányság bemutatóján a nézők megtekinthették, hogy a korábban még ugrándozó és labdázó kutyák fáradtságos betanításának milyen eredménye van. Négylábú vendégeink jól megrendezett szituációkban mutathatták meg, milyen magas szinten képesek együttműködni az emberekkel.

A Siklósi Rendőrkapitányság kutyás bemutatója

A Siklósi Rendőrkapitányság kutyás bemutatója

Ha azonban az ember legjobb barátja nincs jelen, hogy a védelmünkre keljen, nem árt, ha az ember jártas valamilyen küzdősportban. A Damashi Dojo Küzdősport Egyesület bemutatójában láthattunk néhány fogást ehhez.

Dzsúdóbemutató

Jelen voltak továbbá hagyományőrző szervezetek. A Siklósi Hagyományőrző Egyesület díszes ruhákban, lóháton tartotta bemutatóját. Megtudhattuk, hogyan edzik, tornáztatják a lovaikat, illetve milyen alapvető utasítások megértése a legszükségesebb ahhoz, hogy együtt tudjanak dolgozni az emberekkel. A lovak emellett nagyon barátságosnak is bizonyultak, a bemutató előtt és után szívesen vették az érdeklődést, simogatást diákoktól és felnőttektől is.

Diákjaink és a lovak

Lovas bemutató

Apró Paták Lovas Sportegyesület Malkocs bej Hagyományőrző Szakosztálya a török korba repítette a látogatókat. Korhű jelmezeket próbálhattak és fegyverekről hallhattak érdekességeket. A jelenlévők kedvéért még ágyúlövésre is sor került.  

A gimnázium diákjai beöltözve a török kor jelmezeibe

A Baranya megyei és Siklós városi Polgárőrség különböző érdekes eszközök kipróbálására invitálta az érdeklődőket.

Különböző érdekes eszközök kipróbálása

 A Siklósi Védőnői Szolgálat az elsősegély terén szolgált hasznos és érdekes információkkal, például az újraélesztéssel kapcsolatosan.

A nyílt nap kitűnően telt, reméljük, hogy minden kedves vendégünk jól érezte magát! A következő alkalomra 2021. november 11-én kerül sor, ahol az angol emelt óraszámú, a német nemzetiségi, kadét, illetve az általános képzést fogjuk bemutatni. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése