2022-01-02

ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS A GIMNÁZIUMBAN

 

A decemberi hónap főleg az ünnepről és a várakozásról szól iskolánkban is. December 6-án a Mikulás megtisztelte látogatásával a gimnáziumot. Hűséges segítőivel osztályról osztályra járva ajándékozta meg csokival diákjainkat, sőt még a pedagógusokat és az iskolai dolgozókat is! A Télapó jó tanácsokkal látott el mindenkit, és cserébe szép énekeket kapott. Diákjaink és tanáraink pedig az ő tiszteletére piros ruhát és sapkát öltöttek.

Tanáraink és diákjaink pirosba öltöztek

Idén sajnos a vírushelyzet nem tette lehetővé, hogy közösen látogathassunk karácsonyi vásárokat. Emiatt a Diákönkormányzat úgy döntött, a gimnáziumba varázsolja az adventi hangulatot. Osztályaink és diákjaink egyénileg is készíthettek adventi koszorúkat, melyeket december 6-án kiállítottunk. Az elsődleges cél nem a verseny, hanem az adventi hangulat, a készülődés élménye volt. Szinte minden osztály készített koszorút, többen egyénileg, és volt példa egy diák és nagymamája közös munkájára is.

Örülünk, hogy népszerű volt ez a kezdeményezés, büszkék vagyunk diákjaink igényes és nagyon szép munkájára!


A kiállítás megnyitása
 Diákjaink adventi koszorúi

Az utolsó tanítási napon, december 20-án minden osztály közösen, osztályfőnökeikkel együtt ünnepelt. Tanulóink megajándékozták egymást és tanáraikat, majd pedig kivetítőn megtekintették az ünnepi műsort, melyet hagyományainkhoz híven a 9. évfolyam készített osztályfőnökeik és pedagógusaink közreműködésével. Ez az ünnepi műsor megtekinthető az iskola Facebool-oldalán. Advent negyedik vasárnapján 9. évfolyamos tanulóink a városi műsorban is felléptek.

 

9. évfolyamos tanulóink a városi ünnepségen

A tanulók számára december 20-án elkezdődött a szünidő. Tanáraink és iskolánk dolgozói pedig december 21-én egy értekezlet utáni közös ebéddel ünnepelték a téli szünet kezdetét és a félév végét a Kalmár Pincében.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése