2021-09-07

KÖNYVBEMUTATÓ

 

„TÁNCSICS 65” ÜNNEPSÉGSOROZAT

KÖNYVBEMUTATÓ - Ünnepi műsor, díjátadás és évkönyv bemutató               

2021. 06. 21.

A gimnázium alapításának 65. évfordulóját ünneplő programsorozat részeként került sor a jubileumi évkönyv bemutatójára, melynek egyik ötletgazdája és szervezője Fischer Zsolt igazgató úr volt.

Az ünnepségen több mint háromszáz meghívott vett részt; a tankerület és az önkormányzat jeles képviselői, sok volt, jelenlegi és leendő táncsicsos diák, hozzátartozók, érdeklődők.


A Táncsics Mihály Gimnázium alapításának 65. évfordulóját ünnepeltük

A jubileum alkalmából kiadott évkönyvünk apropóján ünnepi műsorral kedveskedtünk vendégeinknek, amelyben Cosic Klara, 11. a osztályos diákunk verset mondott, Szávuly Anna 10. a osztályos tanulónk duettet énekelt tanárával, Keitz Kornéliával.


Keitz Kornélia pedagógus és Szávuly Anna 10.a. osztályos tanuló közös éneke

Reiter Léna és Mészáros Dávid pedig fergeteges latin-amerikai táncösszeállítással emelték a műsor színvonalát. Érdekesség, hogy Léna és Dávid még általános iskolások, de mindkettőjük édesanyja a Táncsics diákjaként végzett, tehát erős kötődésük van a gimnáziumhoz.


Fergeteges latin-amerikai táncokat láthattunk

A programban Käszné Lebő Zsuzsanna, a Mohácsi Tankerületi Központ igazgató asszonya leplezte le azt az emléktáblát, amely megörökíti a Táncsics dolgozóinak közösségét és a Tankerület ajándékaként került gimnáziumunkba.

 

A tábla leleplezése

Ezt követően Riegl Gábor, Siklós város polgármestere ünnepi köszöntőt mondott, majd egy rendhagyó beszélgetésre került sor.

A pódiumbeszélgetés résztvevői voltak: 

Fischer Zsolt intézményvezető úr, Bakóné Aradi Éva nyugalmazott igazgató asszony, Szujkó Margit nyugalmazott igazgató asszony, Dr. Képíró Miklós volt tanítvány és Kiss József, a harkányi Kitaibel Pál Általános Iskola igazgatója.

 


Tartalmas és jó hangulatú beszélgetés kerekedett

A műsor végén, a gimnázium történetében először, átadtuk a Táncsics Pro Schola díjakat.

Idén Nagyváradi Mátyás, Szávuly Anna és Petrovics Dominika Debóra kapta meg ezt a rangos elismerést.

 

Díjazottjaink: Nagyváradi Mátyás, Szávuly Anna és Petrovics Dominika Debóra

Nagyon köszönjük volt és jelenlegi tanárainknak, valamint diákjainknak a tartalmas, élményekben gazdag visszaemlékezéseket és úgy gondoljuk, hogy a közel 300 oldalas kiadvány örömet szerez majd mindenkinek, aki kezébe veszi.

Az évkönyv tartalmazza az összes volt és jelenlegi táncsicsos diák, illetve az iskolánkban tanított és jelenleg is itt tanító kolléga nevét.


Reméljük, hogy ez az ünnepi alkalom is jelképezte iskolánk pedagógusainak magas színvonalú tevékenységét, amivel generációkon keresztül biztosították a tudás megszerzésének, a sikeres és tartalmas életút elindításának lehetőségét.

Hálásan köszönjük Bakóné Aradi Éva nyugalmazott igazgató asszonynak iskolánk iránti szeretetét és támogatását, amely többek között abban is megnyilvánult, hogy évkönyvünket gondozta, szerkesztette és megszervezte az évkönyv kiadását támogatók körét.

A nap végén a gimnázium tanári termében egy kötetlen beszélgetésre és fogadásra invitáltuk vendégeinket.

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése