2021-09-13

KECSKEMÉTI NEMZETKÖZI REPÜLŐNAP ÉS HADITECHNIKAI BEMUTATÓ


 2021.08.29.

A tanévkezdés előtti napokban a Magyar Honvédség Pécsi 52. Oszlányi Kornél Területvédelmi Zászlóalj támogatásával lehetőségünk nyílt elutazni a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra. A kiránduláson hat pedagógus és harminckét, többségében az új honvéd-kadét képzésben résztvevő tanuló vett részt.

A kiránduláson részt vevő pedagógusok és diákok a rendelkezésünkre bocsátott autóbusz előtt 

A Magyar Honvédség által rendelkezésre bocsátott autóbusszal jutottunk el a helyszínre, ahol rendkívül látványos légibemutatókat láthattunk, emellett pedig érdekes információkat hallhattunk a különböző repülőgépekről, pilótáikról. Néhány órás (és az érdeklődés miatt meghosszabbított) szabad program idején tanulóinknak alkalma nyílt megtekinteni és kipróbálni különböző katonai eszközöket.

A részvevő diákok nagyon pozitívan nyilatkoztak később a kirándulásról, kiemelték az érdekes látnivalókat és a hosszú, de vidám hangulatú utazást, ahol lehetőség volt összekovácsolódni új osztálytársaikkal.


Különböző haditechnikai eszközök kipróbálása

Rendkívül látványos légibemutatót és kiállított repülőgépeket láthattunk 

Köszönetünket fejezzük ki a Magyar Honvédség Pécsi 52. Oszlányi Kornél Területvédelmi Zászlóaljnak, amiért lehetővé tette számunkra ezt a programot. Ez a nap hozzájárult ahhoz, hogy a honvéd-kadét képzést választó diákjaink érdeklődését még inkább felkeltsük a honvédség iránt, illetve kiváló alkalom volt még az év kezdete előtt ismerkedni osztálytársaikkal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése